Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Vlăduţa Maria Lupău şi Rapsozii Maramureşului

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
41,998 Vizionari

Publicitate

Descriere

Vlăduța Maria Lupău, artista născută într-o magică zi de 8 martie, în anul 1991 pe plaiurile Șimleului Silvaniei, este dovada vie și minunată a nemuririi tezaurului folcloric românesc. Cu un talent nativ, cu un zâmbet cald și frumos, cu un timbru unic, Vlăduței nu i-a fost tare greu să se impună în lumea artistică folclorică.
 Vlăduța pe parcursul timpului a obținut mai multe premii de interpretare, printre care amintim: premiul I  la „Rapsodia Românească“ - 2006,  premiul I „Maria Lătărețu” – 2006, Merele premiu „Maria Tănase” – 2007, Premiul de popularitate „Mamaia folclor” – 2007, Marele premiu „Eu mi-s mândră-n sat” – 2008, Premiul III „Strugurele de aur” – 2008, Marele Premiu „Festivalul Național de Cătănie”.
Vlăduța Lupău, poveștește în interviurile sale despre faptul că ea și-a găsit vocația singură, talentul nefiind moștenit din familie. Pe scenă, o regăsim de la vârsta de 4 ani.


Născută și crescută cu dragoste, Vlăduța este la rândul ei un suflet frumos și sensibil, alegând ca o a doua mare iubire a vieții sale, profesia de medic veterinar. Iubește cântecul, animăluțele, este spontană, frumoasă și talentată. Și, mai mult de atât, este arhicunoscută pe plaiuri românești, dar și în străinătate!
O mare parte din ersurile melodiilor  ei au fost scrise de către doamna profesor Cornelia Neagă, iar ultimele melodii, tânăra interpretă, a început să le scriue singură, reușind astfel să își  pună amprenta în muzica populară românească.
Vlăduța pe parcursul timpului a avut mai multe colaborări, printre cele mai frumoase fiind cu Rapsozii Maramureșului, o emblemă a folclorului maramureșan, alături de care a realizat și un colaj muzical în 2018.

Comenteaza

RSS
Positive SSL