Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

La multi ani, de Sfanta Maria

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse
3,119 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Adormirea Maicii Domnului sau Sântă Maria Mare, prăznuită în 15 august este una dintre cele mai importante sărbători creștine.În România aeastă zi este și Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor de apă dulce și de apă sărată.

 

 Numele Maria și derivatele sale sunt răspândite în toată țara dar și la poparele catolice întâlnim varianta feminină în special la cele de origine latină.

 

 Cu acest prilej, în țara noastră, aproape două milioane de femei și fete sărbătoresc ziua numelui și de aceeași sărbătoare se bucură patru sute de mii de bărbați și băieți.

 

 Obiceiurile străvechi spun că în ziua de “Sfânta Maria” este bine să mergeți la biserică, la slujba religioasă, să duceți fructe și miere de albine pentru a fi sfinţite de către preoţi şi împărţite credincioşilor ca mici daruri închinate Maicii Domnului.

 

 Tinerele fete trebuie să culeagă flori pe care le așează la icoane și cu care împodobesc interiorul caselor.

 

 Pe 15 august de dimineață, în cadrul unei slujbe religioase, preoții îi amintesc pe cei care au trecut în neființă, iar rudele acestora merg și tămâiază la morminte pentru veșnica lor pomenire.


 La mulți ani de Sfânta Maria tuturor celor care aveți acest nume sau diminutive, femei și bărbați, fete și băieți.Să fiți mândri de numele pe care le purtați!

Comenteaza

RSS
Positive SSL