Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

La multi ani, Maria !

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse
16,130 Vizionari

Publicitate

Descriere

 La mulți ani, Maria! La mulți ani, pentru toate doamnele și domnișoarele care poartă acest nume sau diminutivele lui!

 La mulți ani, pentru bărbații cu numele Marin sau cu derivatele binecunoscute!

 În vremea începuturilor creștinismului în lume, numele dat femeilor era Miryam sau Maryam.După ce a fost preluat de poporul grec și de popoarele latine în vremea Imperiului Roman, numele s-a schimbat puțin și a devenit, Marya sau Maria.

  În Europa de Vest,  acest nume este recunoscut din secolul al IV-lea, dar devine nume de botez mult mai târziu, între secolele al XV-lea si al XVIII-lea.

  În secolul al –XIV-lea în Franța apar nume compuse, în variantele Jean-Marie, Rainer-Maria, Fernando-Maria, Anne-Maria etc. În a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, numele se răspândise foarte mult în Anglia astfel încât  25% dintre femei se numeau Mary.
 În Europa de Est, prenumele Maria a fost considerat un nume obișnuit, nu neapărat unul sfânt.Cu toate că la români atestările acestui nume apar abia in secolul al XV-lea, vechime lui este mult mai mare și pe teritoriul țării noastre.

 Numele Maria a fost folosit  probabil, încă de pe vremea populatiei romanizate si creștinate, care locuia la nord de Dunăre, inainte de contactul cu popoarele de orgine slavă venite din Câmpia Panoniei.

Comenteaza

RSS
Positive SSL