Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Vladuta Lupau - De Craciun

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
1,112 Vizionari

Publicitate

Descriere

Melodia este una dintre cele mai reușite creații ale îndrăgitei interprete de muzică populară Vlăduța Lupău. Așa cum se exprimă însăși artista, această melodie este expresia artistică a propriei sale imagini despre Crăciunul alături de familie.

Videoclipul este realizat, sub forma unei alegorii, a unui drum spre casă de Sărbători, urmat de petrecere, apoi de plecarea de lângă cei dragi, o dată cu terminarea vacanței.

Videoclipul este filmat într-un cadru natural minunat, pornind dintr-o gară, ilustrând un tren care aleargă în viteză prin peisajul înzăpezit. Sunetul, imaginile în cascadă sunt atuurile acestui videoclip.

”Pe drumul meu din trecut, primul fulg azi a căzut” este expresia drumului către cei dragi, dar care este și ”un drum prin memorie”. Idealul este ”de Crăciun, cu ai mei la masă iar, de Crăciun, la fel ca în orice an, povestim și primim colindători, ce frumos e acas de Sărbători”. Bradul împodobit, cozonacii, cei dragi sunt expresia atmosferei de Crăciun și imaginea ”satului”.

Vlăduța Lupău aduce în atenția publicului imaginea colindătorilor, a casei curate, cu focul în cămin, masa îmbelșugată, care sunt expresia speranței unui an mai bun, speranță care este tema centrală a mesajului colindătorilor.

Versurile ”Copilărie ai fugit, dar și astăzi eu te simt, ai miros de cozonaci și de ai mei toți cei dragi, Când văd bradu-mpodobit știu că acas-am venit și oameni zâmbînd mereu, știu că este satul meu” reprezintă descrierea modului cum este sărbătorit Crăciunul tradițional românesc.

Videoclipul se încheie exact cum a început, cu imaginea artistei, de data asta mult mai tristă, cu un pahar de cafea, în vagonul unui tren care o întoarce în viața reală.

Comenteaza

RSS
Positive SSL