Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Vladuta Lupau - Apa trece, dar pietrele raman

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
18,662 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgita interpretă de muzică populară Vlăduța Lupău interpretează o melodie cu un pronunțat caracter patriotic. Este o reinterpretare a unei melodii cunoscute, interpretate și de Sava Negrean Brudașcu, cu versuri schimbate, dar aceeași linie melodică. ”Apa trece dar pietrele rămân” este un proverb cunoscut, folosit într-un vers și de Mihai Eminescu.

Melodia este adaptată în contextul actualei pandemii de Covid-19. Melodia spune că românii au trecut prin multe, această pandemie nefiind ceva nou. Refrenul melodiei este sugestiv: ”Dar toate or trece căci un proverb romțn spune apa trece, dar pietrele rămân”, deși au revenit vremurile de pribegie și amar, în care tot ceea ce ar face oamenii, totul ar părea că este în zadar.

Melodia interpretată de îndrăgita interpretă de muzică populară Vlăduța Lupău este o prezentare pe ritmuri populare a mesajului autorităților: românii din afară să evite întoarcerea acasă, mai ales dacă veneau din zone puternic afectate, românii din țară să evite vizitarea rudelor vârstnice, să poarte mască, să nu mai meargă la biserică, să poarte mască dacă ies pe stradă, să evite deplasările inutile.

Videoclipul este bine filmat, apa curgătoare apare în fundal, orchestra cântă sincronizându-se cu vocea deosebită a artistei. Violonistul poartă mască de protecție. Mesajul melodiei este unul specific înțelepciunii populare: să te bucuri de ceea ce ai, fiindcă oricând poți să prinzi și vremuri mai grele.

Vlăduța Lupău transmite un mesaj că românii știu să treacă prin greutăți, fiindcă s-au învățat cu greutățile vreme de secole, fiindcă apa trece (invaziile, molimele, pandemiile, războaiele) dar pietrele (oamenii), rămân, precum stâncile Carpaților.

Comenteaza

RSS
Positive SSL