Muzica populara - e-neatza.ro

Andra - Mamă, numa' o fată ai

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
313,325 Vizionari

Publicitate

Descriere

“Mamă numa’ o fată ai” este o melodie populară specific ardelenească, interpretată cu talent de Andra, cântăreață originară din Câmpia Turzii.
  Prin versurile sale vechi rostite în “graiul transilvan”, acest cântec sensibilizează îndeosebi inimile mamelor și ale tinerelor fete de măritat care nu doresc să se căsătorească departe de casă.
 Orice fată înainte de a deveni soție se gândește că ar fi mai bine dacă s-ar mărita cu un băiat din satul natal sau din satele învecinate, pentru a reveni mai des în casa părintească să-și vadă  mama și celelalte rude apropiate.

 Este o melodie lentă cu acorduri de doină, iar Andra știe să o interpreteze foarte bine  în varianta sa personală, cu o voce limpede în care se simt emoțiile, ajunse în final la  sufletele celor care îndrăgesc folclorul românesc autentic.
 Piesa este bine orchestrată iar între strofe, se aude duios taragotul, un instrument de suflat, nelipsit din zona Ardealului.
Dar dacă se mai întâmplă ca o tânără să se mărite cu un bărbat dintr-un sat îndepărtat, mama este cea care se lasă cuprinsă de dor și ia calea spre fata ei pentru a se convinge  în ce măsură îi priește căsnicia.
”Da’ bine-i fată măritată?”, sunt cuvintele cu care Andra își încheie acest cântec frumos.

Comenteaza

RSS
Positive SSL