Muzica populara - e-neatza.ro

Mădălina Manole - Fată dragă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
327,452 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântăreața Mădălina Manole a apărut în showbiz în 1986 după ce a absolvit Școala Populară de Artă din București, unde i-a avut ca profesori pe Mihaela Runceanu și pe Ionel Tudor.

La scurt timp după Revoluția din Decembrie 1989, Mădălina a început să realizeze primele albume cu melodii create în mare parte de compozitorul  Șerban Georgescu, înainte ca acesta să-i devină soț.

Primul mare succes al interpretei a fost înregistrat în 1991 după lansarea albumului “Fată dragă” al cărei titlu este dat de piesa cu același nume.

Această melodie a devenit șlagărul acelor ani, fiind apreciat de publicul de vărsta a doua și de vârsta a treia.

O linie melodică destul de simplă, versuri frumoase și ușor de reținut precum și o solistă îndrăgită la acea vreme, acestea ar fi pe scurt  caracteristicile piesei arhicunoscute din repertoriul ei.

Mădălina Manole a luat premiul  pentru “cel mai bun album al anului”, iar hit-ul a rămas în memoria melomanilor care îl pot fredona și acum, după 25 de ani.

Dacă ar mai fi trăit, interpreta ne-ar fi oferit în mod sigur și alte cântece minunate dar din nefericire, s-a stins din viață mult prea devreme, la 43 de ani.

 

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL