Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Orchestra Doina Maramureșului - Suită de Mamamureș

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,767 Vizionari

Publicitate

Descriere

Maramureșul este una din zonele țării noastre care a rămas de-a lungul timoruilor, nealterată cultural-istoric, iar folclorul, a fost modalitatea autentică de a perpetua frumosul în sufletele noastre, pe scene și în lume, unde mereu au adunat numai premii peste premii, fiind iubiți și îndrăgiți atât pentru tropotitele lor vesele, cât și pentru doinele care îți ating sufletul. Artiștii, profesorii și părinții știu, au găsit calea de a da mai departe dragostea lor de tradiții, tinerilor. Astfel că, în Maramureș, tinerii iubesc să îmbrățișeze folclorul și muzica populară. Un astfel de caz deosebit de frumos este orchestra „Doina Maramureșului”, care sub îndrumarea profesorului  Cordea Vasile, au cucerit nu doar scene naționale, dar și internaționale, emisiuni și suflete. Copiii au

 

vârste diferite, toți făcând parte din cercul de instrumente muzicale, din Sighet, unde studiază instrumente muzicale tradiționale, cum ar fi: vioară, violă (braț), contrabas, zongură, dobă dare totodată, ei pot studia și canto.
Valoarea artistică și interpretativă a elevilor de la Clubul Copiilor Sighetu Marmației, a fost confirmată și prin prezența unora dintre copii, coodonați de prof. Cordea Vasile, la emisiunea „O dată-n viață”.
Orchestra „Doina Maramureșului” are deja tradiție, a cucerit multe premii, concursuri și festivaluri, a fost prezentă de curând în Serbia la un concurs internațional și oriunde ar fi, aduce numai bucurii, lauri și recunoaștere pentru toată dăruirea, munca și dedicarea lor.

Comenteaza

RSS
Positive SSL