Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ion Paladi şi Orchestra Lăutarii - Tata-i stâlpul şi puterea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
42,510 Vizionari

Publicitate

Descriere

Vorba românească precum “sângele apă nu se face”, este cu atât mai adevărată în ceea ce îi privește pe frații noștrii, moldovenii din Republica Moldova, care fac punte peste Prut prin cântec, literatură, cultură și artă, legându-ne și înrădăcinându-ne și mai mult ca neam și origini.
Chiar dacă istoria a făcut din Prut graniță, sufletul nu o recunoaște, iar sângele românesc nici atât. Astfel că, mai toți artiștii moldoveni născuți și educați în Republica Moldova, trag către casă, consacrându-se pe plaiurile României.
Ion Paladi, un cunoscut artist de muzică populară din Republica Moldova, este un exemplu clar, firesc și autentic al păstrării tradiției, unicității și folclorului românesc. Talentat, spiritual, modest și plin de Dumnezeu, Ion ne-a cucerit de la prima sa apariție pe scena folclorului românesc


Ion Paladi, în ciuda celebrității sale a rămas „un om foarte simplu” și frumos moral și sufletește, o valoare autentică în folclor, dar și în viața personală. Despre el, mulți spun că a răsărit foarte timpuriu, dar doar el știe câtă muncă, dedicare și sacrificii au fost pe drum până la ascensiunea sa.  Ion Paladi s-a născut în satul Chișcăreni, raionul Sângerei, Republica Moldova, într-o familie cu trei copii, modestă, unde tatăl cânta prin sat la diverse evenimente.
În muzică, a debutat în 2004 cu albumul ,,De la inimă la lume” și a cântat de atunci alături de mulți artiști consacrați și alături de orchestra ,,Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, împreună cu care are nenumărate colaborări.
Prin prestațiile, seriozitatea, dedicarea și talentul său, Ion Paladi a cucerit nu doar scene ci suflete și un loc sigur în constelația marilor artiști ai folclorului românesc.

Comenteaza

RSS
Positive SSL