Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ion Paladi și Cristian Pomohaci - "La frați nu se pun hotare", acompaniază Orchestra "Lăutarii"

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
28,660 Vizionari

Publicitate

Descriere

Videoclipul de mai sus - "La frați nu se pun hotare" - este o colaborare frumoasă între doi artiști, care își unesc experiența pentru a ne încântă cu o melodie superbă, în care se punctează o temă universală, și anume importanța respectării între frați. În acest sens, nu este deloc nesemnificativ că cei doi soliști aparțin, din punct de vedere cultural și geografic, unor spații despărțite de vitregia istoriei: Republica Moldova (Ion Paladi) și România (Cristian Pomohaci).

Astfel, cele două voci inconfundabile vin să ne amintească originea noastră comună și să ne îndemne măcar la o meditație onestă, în aflarea unicului adevăr care guvernează universul, de la începuturi, și anume, că, în fața lui Dumnezeu, toți suntem la fel. În acest sens, este remarcabilă interpretarea acestui cântec, ale cărui versuri sunt organizate sub forma unui dialog de tipul întrebare - răspuns, între cei doi "interlocutori - frați".

 

De asemenea, dialogul de mai sus este unul între două generații, reprezentând, pe de o parte, întrebări din partea unui novice încă într-ale vieții (rol jucat de mai tânărul Ion Paladi), iar, pe de alta, răspunsuri din partea unui posibil "părinte" (rol interpretat de mai experimentatul Cristian Pomohaci).

Videoclipul "La frați nu se pun hotare" este încărcat pe canalul youtube al lui Ion Paladi, unde putem regăsi și alte melodii ale artistului ("Măicuța-i cântec și iubire", "Tata-i stâlpul și puterea" , "La fântna lui Gheorghiță"), alături de multe înregistrări ale artistului, în acompaniamentul Orchestrei Lăutarii din Chișinău, dirijate de maestrul Nicolae Botgros.

Comenteaza

RSS
Positive SSL