Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Muzica Crestina


 

E-neatza.ro vă prezintă colaje superbe cu muzică bisericească. La noi pe site puteți găsi cele mai frumoase melodii, care vă vor reda pacea sufletească.

Arta sunetelor a fost și va fi un important izvor al culturii, dezvoltat pentru a facilita cunoașterea aspectelor istorice, culturale și artistice ale unui popor.

Muzica a reprezentat întotdeauna o formă de exprimare a oamenilor, distingându-se de alte acte artistice. Astfel, rugăciunile au urmat un proces continuu de dezvoltare, ajungându-se la termenul de “muzică creștină”. Închinările primite de Dumnezeu iau acum forma cântecelor duioase și pure, interpretate de suflete de aceeași natură. De asemenea, muzica nu poate lipsi de la slujbe, așa cum nu poate lipsi din viața de zi cu zi a fiecăruia, indiferent în ce formă ne-ar fi livrată. Prin rugăciune, prin muzica creștină, persoana care interpretează o anumită melodie emană bunătatea, gândurile sale și le transmite mai departe celorlalți. Versurile rugăciunilor cântate sunt inspirate din scrierile bisericești, iar rolul acestora este de a-L lăuda pe Dumnezeu.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a adoptat acest cult, precum și muzica bizantină. Acest tip de muzică prezintă un interes semnificativ mai ales datorită vechimii ei. Spre deosebire de alte genuri care au dispărut treptat sau au suferit modificări, muzica bisericească a rămas intactă și după sute de ani, păstrându-și aceeași esență. Mai mult, noi, românii, ne putem lăuda cu un număr fabulos de manuscrise muzicale. Atât de numeroase încât pe unele le-am dăruit și străinilor. Acest gen de cărți pot fi găsite în mânăstirile din Grecia, Moscova, Viena, Sofia, Copenhaga, cele de pe muntele Athos și lista continuă.

Începuturile muzicii religioase sunt în strânsă legătură cu răspândirea creștinismului, iar ca dovadă stau documentele ce atestă descoperirea obiectelor creștine, episcopiilor, cimitirelor, inscripțiilor. Primele imnuri bisericești cântate la noi au fost cele ale martirului Sfântul Sava de la Buzău, ale episcopului Niceta de Remesiana și ale Sfântului Roman Melodul. Muzica psaltică exprimă frumusețea cerească a Imperiului Bizantin, care încă trăiește prin arta sa.

 

 • 04:46 Popular Paula Lezeu - Domnul Iisus a întrebat

  Paula Lezeu - Domnul Iisus a întrebat

  de catre E-neatza.ro Adaugat 1,264 Vizionari / 1 Likes

  Paula Lezeu este o tânără cântăreață de muzică folclorică. Artista a studiat pedagogia, dar a avut o pasiune pentru muzica populară încă de mică. La doar 10 ani a impresionat publicul cu o apariție scenic, cu ocazia zilei de 8 martie (Zi

 • 03:39 Popular Katharsis - Mi-e dor de tine, mamă

  Katharsis - Mi-e dor de tine, mamă

  de catre E-neatza.ro Adaugat 2,061 Vizionari / 0 Likes

  Muzica psaltică sau bisericească, nu este foarte răspândită la noi, dar cele câteva voci ale unor astfel de grupuri, fac diferența și ne bucură spiritul și sufletul cu o muzică altfel, cu un melodic care intensifică trăirile și emoțiile spirit

RSS
Positive SSL

[x] Susţine prin like !