Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ion Paladi si Cornel Botgros & Lautarii: Cine ma striga Ion / Am o mandra tare dulce

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,455 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ion Paladi şi Cornel Botgros & Lăutarii din Chișinău, condusă de Maestrul Nicolae Botgros,  au susţinut pe 24 iubie 2018 la Iaşi, un concert extraordinar „La fraţi nu se pun hotare”, unde au interpretat printre altele, două meldoii deosebite şi anume: „Cine mă strigă Ion” şi „Am o mândră tare dulce”.

Ca invitați speciali, ei i-au avut pe: Mioara Velicu, Niculina Stoican, Ionela Moruțan, Nicușor Iordan, Lidia Bejenaru, Nicolae Ciubotaru, Lilia Roșca, Tatiana Jacot.

Ion Paladi se naște pe 10 octombrie 1984, în satul Chișcăreni,  în nordul Moldovei, amintindu-şi cu mult drag, cum împreună cu fraţii săi, când erau mici, îi furau blidele mamei şi se prefăceau că au orchestră, cântând la ele.

Talentul muzical îl moștenește de la tatăl său, Gheorghe Paladi, care obișnuia să cânte pe la petrecerile din sat. Undeva prin clasa a IV-a, Ion începe să meargă cu tatăl său la petreceri, unde prinde drag de tradiții, folclor și începe să exerseze ceea ce mai târziu îl va remarca: vocea sa și talentul deosebit.

În perioada 2000–2004,  a studiat la Colegiul Republican de Muzică „Ștefan Neaga”, iar între 2004 și 2008 studiază la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea „Dirijat Cor Academic”.

În industria muzicală, debutează cu albumul  “De la inimă la lume”, în anul 2004.

În 2007 lansează albumul „Bine-i șade mesei mele”, prima sa colaborare cu binecunoscuta și iubita orchestră  „Lăutarii” condusă de îndrăgitul și excepționalul Nicolae Botgros.

În 3 martie 2009, susține primul său concert solo, având ca și generic „Pe mine mă cheamă Ion”.

În continuă ascensiune și remarcare, Ion urmează o serie de turnee în Europa, apoi, pe 2 decembrie 2012, lansează videoclipul piesei „Dorul Basarabiei”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL