Muzica populara - e-neatza.ro

Ionuț Dolănescu - Cântec pentru Tata (Dor de tată)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
13,856 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ionuț Dolănescu interpretează fascinant melodia “Cântec pentru Tata (Dor de tată)”, cu dorul nestins de la moartea tatălui sau, Ion Dolănescu. Este o piesă tristă, dedicată tuturor celor care nu simt sau nu mai simt prezență paternă. Melodia a fost înregistrată și postată pe canalul de Youtube al casei de discuri Eurostar România, în anul 2015.
Ionuț Dolănescu este fiul Mariei Ciobanu și al lui Ion Dolănescu, regretatul interpret de muzică folclorică. Născut în București în anul 1972, acesta a studiat Liceul “Dinu Lipatti”, secția Nai, apoi a urmat Academia de Muzică “Ciprian Porumbescu”, secția

compoziție, muzicologie, pedagogie. Dar nu s-a oprit aici și a continuat cu un master în Artă Muzicală și studiile în străinătate la Conservatorul “Sergei Rachmaninov” din Paris. A debutat pe scena românească la vârsta de 9 ani, alături de tatăl său și de Ansamblul “Rapsodia română”, condus de marele dirijor Ionel Budișteanu. A susținut foarte multe concerte la noi și în străinătate: Franța, Germania, Statele Unite ale Americii. Între anii 2004 și 2005 a fost prezentator al emisiunii “Folclorul contra-atacă”. Are până în prezent 12 albume înregistrate, dintre care enumerăm: “Panfluțe” – 2000, “Cornelia” – 2005. “Tinerel plecai de-acasă”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL