Muzica populara - e-neatza.ro

Ion Dolănescu şi Irina Loghin - Ioane ţi-a trecut vremea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
328,921 Vizionari

Publicitate

Descriere

Melodia din foclorul românesc “Ioane ți-a trecut vremea”, interpretată de cei doi mari artiști, Irina Loghin și Ion Dolănescu, este o parodie cu referire directă la faptul că solistul resimte trecerea anilor.

Cei doi cântăreți  interpretează  parțial anumite versuri și într-un mod recitativ, imitând în mod relevant vocile a două persoane de vârsta a treia, o femeie și un bărbat care se cunosc de o viață.
Într-una dintre strofe, Ion Dolănescu este dojenit de “Regina muzicii populare românești” pentru faptul că a îmbătrînit prematur, iar maestrul îi amintește Irinei Loghin că între ei este o diferență de vârstă în defavoarea solistei.
 
Cei doi artiști au fost primii interpreți de folclor din țara noastră care au cântat în duet pe scenele de spectacole, până când Irina Loghin a apărut  alături de Benone Sinulescu, iar Ion Dolănescu a optat pentru  a cânta împreună cu renumita solistă Maria Ciobanu.
Fiind vorba de interpreți desăvârșiți și cu mare popularitate, fiecare duet a avut succesul garantat din partea publicului.
 
Melodia “Ioane ți-a trecut vremea” a fost înregistrată și lansată înainte de trecerea în neființă a maestrului Ion Dolănescu.Interpretul a încetat din viață în luna martie 2009 din cauza unor probleme mai vechi de sănătate care au culminat cu în șoc cardio-respirator.

Comenteaza

RSS
Positive SSL