Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Andra ne cântă o frumoasă doină românească, Doina.

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
79,820 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Invitată la emisiunea “O dată-n viață” realizată la TVR 1, cântăreața Andra a interpretat o doină populară superbă fiind acompaniată de Orchestra “Lăutarii” din Chișinău.
 Doina este o creație a folclorului românesc care ne emoționează prin genul liric care ne crează trăiri sufletești profunde.
 Prin versurile rostite cu accent ardelenesc, Andra își exprimă regretul pentru anii copilăriei care au trecut atât de repede.
 De obicei doina se interpretează doar cu vocea dar în această situație, orchestra condusă de maestrul Nicolae Botgros este desăvârșită, mai ales în partea în care intervine un solo de saxofon.

 Această doină se numește “Săracă copilărie”, dar fiind vorba despre o creație populară cu vechi tradiții în folclorul românesc, cacofonia din titlu poate trece neobservată.
 La vremea când a fost compusă, rapsozii populari nu țineau cont de anumite reguli gramaticale.
 Este o doină care exprimă dorul de copilărie și totodată, părerea de rău că nu mai putem întoarce timpul pentru a retrăi anii în care am fost copii.
Soliștii de folcor știu că nu este ușor de cântat o doină din cauza schimbărilor dese de tonalitate și a alternanței sunetelor înalte cu cele joase.

Comenteaza

RSS
Positive SSL