Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Una dintre cele mai puternice mașini din lume e românească

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
278 Vizionari

Publicitate

Descriere

Românii sunt pasionați de motoare, de mașini, curse. Totuși, sunt unii români care nu se mulțumesc să fie numai simpli spectatori în cadrul curselor, ci vor să se implice activ, atât în calitate de constructori, cât și în calitate de concurenți. Construcția mașinilor de curse este un hobby costisitor, dar care aduce satisfacții deosebite celor care se încumetă să pornească pe acest drum.

Videoclipul de față, îl prezintă pe unul dintre acești tineri entuziaști, Silviu Ghiță. Silviu Ghiță este un român tânăr pasionat de când se știe de construcția motoarelor, dar și de cercetarea în domeniul fizicii mecanice. Dintoteauna, Silviu Ghiță a fost pasionat de motoare, atât de reparații, cât și de construcția acestora. Visul său a fost acela de a construi o mașină cu două motoare, menită să câștige cursele în linie dreaptă, pe care cu toții le cunoaștem sub numele de ”liniuțe”. Puterea dezvoltată de fiecare dintre aceste motoare depășește pragul celor 600 CP, fiind echivalentă cu puterea dezvoltată de un avion la decolare.

Atunci când funcționează la maxim, mașina proiectată de Silviu Ghiță și de echipa de tineri entuziaști care s-au decis să i se alăture în acest demers unic în România, are aceeași forță cu a unui număr de 16 automobile obișnuite. Motoarele funcționează cu etanol. Cadrul metalic, conceput de Silviu Ghiță a fost sudat de un maestru japonez. Motoarele funcționează cu etanol.

Practic, temerarul nostru Silviu Ghiță a reușit să construiască cea mai puternică mașină
din România, precum și una dintre cele mai puternice mașini din lume.

Comenteaza

RSS
Positive SSL