Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Dan Spătaru - Auzi cum cântă marea

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
2,260 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Dan Spătaru este unul dintre cei mai renumiți cântăreți români de muzică ușoară. Una dintre piesele lirice din repertoriul său este “Auzi cum cântă marea”, înregistrată pe albumul “Dac-ajung la inima ta”. 

 Și-a început cariera muzicală în anul 1966, la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia, unde a fost remarcat pentru calitățile vocale deosebite. Trei ani mai târziu, Dan Spătaru primește "Premiul de Popularitate" pentru melodia "Trecea fanfara militară", și Premiul I la "Interpretare" cu șlagărul "Te-așteaptă un om".

 Drumul celebrității i s-a deschis prin colaborarea cu Temistocle Popa, cel care a compus zeci de melodii pentru sufletele românilor: "Tărăncuță, țărăncuță", "Drumurile noastre", "Să știi măicuța mea".
  După o viață în slujba muzicii, interpretul a decedat în locuința sa din București, la vârsta de 64 de ani. Vestea trecerii în neființă a unuia dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din România a luat prin surprindere lumea artistică. În realitate, Dan Spătaru trecuse deja prin două intervenții chirurgicale (operații de colecist). Deși soția și fiica i-au fost alături și au încercat să îi dea optimismul necesar pentru a învinge durerile post-operatorii, starea sa nu s-a ameliorat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL