Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Vladuta Lupau , Olguța Berbec și Remus Novac - Viflaime, Viflaime - Colind de Craciun

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
1,776 Vizionari

Publicitate

Descriere

Videoclipul de față, filmat într-un cadru excepțional de iarnă oferă un extraordinar cântec de Crăciun, interpretat cu evalvie și cu talent deosebit de îndrăgita interpretă de muzică populară Vlădușa Lupău. ”Viflaime, Viflaime” este un cântec, o imprecație către anticul oraș din antica Iudee, Bethleem, azi în Cisiordania, locul unde, într-o iesle, din vecinătatea căruia a venit pe lume Iisus Mântuitorul lumii.

Orașul Bethleem este ”certat” în plan simbolic pentru că a știut să merite onoarea pe care a avut-o, aceea de a găzdui nașterea lui Mesia. Acesta este un colind tradiional, un cântec tradițional de Crăciun, pe care folclorul românesc l-a reținut și l-a oferit poporului în fiecare iarnă, de Crăciun. Deși este un cântec tradițional, un cântec vechi, vocea deosebită a îndrăgitei interprete de muzică populară Vlăduța Lupău reușește să-i confere o rezonanță, tulburătoare, tristă, dar care nu vine să acuze ci să îndemne pe oricine a greșit, să se gândească la pocăință, la iertare, fiindcă Iisus Hristos nu a venit să pedepsească, a venit, la porunca lui Dumnezeu să mântuiască lumea, oricâte piedici ar fi fost puse în calea Mântuitorului.

”Viflaimul” nu este numai o comunitate istorică, un vinovat din trecut, cu toții trăim în ”Viflaim”, sau, mai bine zis, ”Viflaimul” este în noi când, în fiecare an, Crăciunul, nașterea lui Hristos nu este sărbătorit de noi, așa cum se cuvine, adică având inimile curate și făcând fapte bune pentru cei care au greutăți.

Acesta este mesajul esențial pe care îl transmite , vocea deosebită a îndrăgitei interprete de muzică populară Vlăduța Lupău în aceastp melodie-colind excepțională și filmată în condiții video și de sunet excepționale.

Avem șansa, fiecare din ”Viflaimul” nostru să vedem Steaua Magilor, pe care cei din ”Viflaimul ” biblic nu au văzut-o.

Comenteaza

RSS
Positive SSL