Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Angelica Flutur - Hora lui Cuza

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
6,305 Vizionari

Publicitate

Descriere

Născută pe plaiuri Bucovinene, într-o familie de huţuli din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei din Suceava, Angelia Flutur a debutat pe scena muzicii populare românești, cu mai bine de doisprezece ani în urmă, fiind mereu marcată de tot ceea ce a însemnat marea artistă Sofia Vicoveanca pe scena culturii și folclorului românesc.
Angelica Flutur ne-a intrat la suflet, ne-a cucerit și impresionat prin ținuta scenică, prin eleganță și naturalețe, prin vocea ei caldă, timbrul unic și poveștile cântecelor sale care ne descoperă mereu alte și alte lumi ale frumuseții cântecului bucovinean și ale huțulilor.


Într-o lume în care oamenii se îndepărtează de rădăcini și tradiții, de artă și cultură, Angelica Flutur ne prezintă porturi populare vechi de peste 180 de ani, ne cântă despre viața grea și frumoasă, credință și iubire, dăruindu-ne mereu lumina pe care numai un cânt vechi o poate sădi și aprinde în noi.
Angelica a studiat la Universitatea „Ștefan cel Mare”, Suceava și este căsătorită cu Cătălin Pîslariu-Flutur și trăiește în Suceava, pe plaiurile mult iubite, pe care le cântă și le prezintă în melodiile sale.
Câteva melodii cântate de Angelica Flutur ar fi: „Pe obcini în Bucovina”,„Ista-i joc din satul meu”,„ Să iubești o suceveancă”,„Spune lună și tu soare”,„Hora lui Cuza”, cea din urmă melodie, fiind lansată în 2018. „Hora lui Cuza” este un cântec vechi, cules de Alexandru Voevidca, redat de Dl. Ion Dragusanul și înregistrat de Răzvan Mitoceanu.

Comenteaza

RSS
Positive SSL