Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sofia Vicoveanca - Asta-i hora mare

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
5,557 Vizionari

Publicitate

Descriere

Sofia Vicoveanca (pe numele real Sofia Fusa) este originară din Bucovina, din fostul raion Cernăuți (în prezent unitate teritorială a Ucrainei).
În vremea celui de-al doilea război mondial s-a refugiat cu familia în comuna Vicovu de Jos (județul Suceava), iar când a debutat pe scena muzicii populare românești a luat numele “Vicoveanca” legat de denumirea localității respective.
În cariera sa a scris trei volume de poezii și a jucat în câteva filme având un talent nativ remarcabil.
Pasiunea ei însă a rămas pentru muzică.A colaborat cu Radiodifuziunea Română și cu Televiziunea Română atât la posturile din Iași cât și la cele din București.

A cules zeci de cântece din zona Bucovinei, de genuri diferite, de aceea repertoriul artistei este foarte variat: doine, cântece de jale, cântece de joc, colinde de iarnă dar și melodii tradiționale despre obiceiuri de nuntă și obiceiuri lăsate din strămoși.
Cântecul “Asta-i hora mare” este primul de pe albumul “Eu cânt că mi-i lumea dragă”, imprimat în anul 1978 la Casa de discuri Electrecord.
Toate piesele sunt acompaniate de Orchestra condusă de dirijorul George Sârbu.
Acest album conține douăsprezece melodii, de genuri diverse, iar una dintre ele ne atrage atenția având un caracter istoric: “Balada lui Ștefan cel Mare ”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL