Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Fărâmiță Lambru - Hora Lui Fărâmiță

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


1,618 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Fărâmiță Lambru a fost un cunoscut lăutar de etnie romă, renumit pentru virtuozitatea sa ca instrumentist.

 S-a născut la 15 septembrie 1927, într-o familie de lăutari de la care a moștenit talentul și pasiunea pentru muzică. Tatăl său, violonistul Fărâmiță Tudor, l-a îndemnat să urmeze această carieră. Astfel, la 29 de ani, începe să cânte în unitatea militară unde a fost încorporat pentru stagiul obligatoriu.

 În perioada 1952-1956, cântă în formația de muzică populară a Teatrului de Estradă din București și colaborează cu renumita cântăreață Maria Tănase.

 În perioada 1952-1956, este instrumentist în formația de muzică populară a Teatrului de Estradă din București, iar în 1956 trece la formația Teatrului de revistă "Constantin Tănase". Șase ani mai târziu, începe înregistrările la Casa de discuri “Electrecord” și colaborează cu Orchestra de muzică populară a Radiodifuziunii Române. În 1967, ca actor, joacă în musicalul Groapa în rolul cântărețului Zavaidoc. 

  Una dintre melodiile sale cele mai îndrăgite este “Hora lui Fărâmiță", compoziție proprie. Artistul s-a stins din viață la 12 decembrie 1974 din cauza tuberculozei. 

Comenteaza

RSS
Positive SSL