Muzica populara - e-neatza.ro

Pe Obcini în Bucovina (REMIX) - Angelica Flutur & Ovidiu Lupu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Dance Populară
1,248 Vizionari

Publicitate

Descriere

M-am arătat lumii exact aşa cum sunt!” - Angelica Flutur

 

Angelica Flutur este de departe un mare artist al scenei folclorului românesc şi nu numai. Deosebit de talentată, mereu prezentă în lumea şi viaţa folclorică românească, Angelica nu este doar un artist complet, dar este şi un artist care are în tezaurul său propriu o colecţie impresionantă de costume populare româneşti foarte vechi, despre care vorbeşte cu o emoţie angelică, atunci când este intervievată.

 

Angelica s-a născut în Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei din Suceava și a debutat pe scenă la îndemnul minunatei și inegalabilei artiste, Sofia Vicoveanca, ea însăși fiind parte a tezaurului autentic românesc!

 

Angelica s-a remarcat pe scena artistică încă de când era copil, prin talentuo său autentic vocal şi desăvârşit, prin modulațiile vocii ei îngerești, prin modestia și naturalețea care ne-a intrat la inimă pentru totdeauna și ne-a topit simțurile.

Un om de o delicatețe sufletească deosebită, Angelica este acea interpretă care frapează prin tot ceea ce cântă și tot ceea ce este.

 

Angelica a studiat la Universitatea „Ștefan cel Mare”, Suceava și este căsătorită cu Cătălin Pîslariu-Flutur, trăiește în Suceava, şi este pentru totdeauna legată de Bucovina ei dragă şi plină de magie, căreia îi şi dedicaă cea mai mare parte a melodiilor sale, dar şi timpul său de zi cu zi. A fost stabilită o vreme departe de Bucovina, dar deoarece dorul de pământul natal a fost foarte mare, s-a reîntors pe plaiurile natale, de unde ne încântă mereu cu prezenţa ei scenică absolut fermecătoare.

Câteva melodii cântate de Angelica Flutur ar fi: „Mamă, mamă ce-ai crezut” , „Ista-i joc din satul meu”,„ Să iubești o suceveancă”,„Spune lună și tu soare”, „Pe obcini în Bucovina”, cea din urmă melodie, fiind  o melodie pur bucovineană, plină de frumos şi căldură sufletească.

Comenteaza

RSS
Positive SSL