Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Angelica Flutur - Cărărușa cea de fată

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
5,407 Vizionari

Publicitate

Descriere

Despre unii artiști scriem, despre alții povestim, despre alții nu reușim să legăm cuvintele, deoarece despre unii artiști se vorbește în vârful sufletului, în șoapta inimii ca să nu risipim frumusețea acestora. Un astfel de artist este Angelica Flutur! Angelica este cu siguranță una din artistele cele mai talentate, mai dedicate și complete ale scenei muzicii populare românești, dar nu numai. Păstrătoare și iubitoare de tradiții autentice bucovinene, Angelica are capacitatea nu doar scenică, dar și umană de a da mai departe într-un mod aparte  frumusețea tradițiilor și a cântului moldovenesc și românesc.

Într-o lume pierdută, în care arta și cultura au devenit Cenușăreșele identității noastre romnești, într-o viață în care oamenii se îndepărtează de rădăcini și tradiții, Angelica Flutur ne prezintă porturi populare vechi de peste 180 de ani, ne cântă despre viața grea și frumoasă, credință și

 

 

iubire, dăruindu-ne mereu lumina pe care numai un cânt vechi o poate sădi și aprinde în noi.

Născută pe plaiuri Bucovinene, într-o familie de huţuli din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei din Suceava, Angelia Flutur a debutat pe scena muzicii populare românești, cu mai bine de doisprezece ani în urmă, fiind mereu marcată de tot ceea ce a însemnat marea artistă Sofia Vicoveanca pe scena culturii și folclorului românesc.

Câteva melodii interpretate de Angelica Flutur ar fi: „Pe obcini în Bucovina”,„Ista-i joc din satul meu”,„ Să iubești o suceveancă”,„Spune lună și tu soare”, iar de curând, Angelica noastră dragă a lansat „Cărăușa cea de fată”, melodie deosebit de plăcută, de plină de emoție și frumusețe, cum numai ea poate să dăruiască.

Comenteaza

RSS
Positive SSL