Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Obiceiuri de Crăciun în Bucovina

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
11,972 Vizionari

Publicitate

Descriere

Obiceiurile şi tradiţiile reprezintă puntea dintre nou şi vechi, sunt simbolurile pe care strămoşii noştri ni le-au lăsat pentru a le duce cu mândrie mai departe şi a le prezenta celorlalţi. Sunt elemente valoroase ale unui popor, care ilustrează concepţia de viaţă a mai multor perioade istorice, dar îşi pun amprenta şi asupra colectivităţii, a vieţii sociale şi familiei. Fără a cunoaşte tradiţiile şi istoria unui popor nu putem spune că facem parte pe deplin din el. Aceste datini au loc în cele 4 anotimpuri: primăvara, vara, toamna şi iarna, dar ultimele două sunt cele mai încărcate de spectacol, cuprinzând o gamă variată de manifestări artistice, fiind completate de bogăţia recuzitei, decorului de basm, multitudinea de costume

specifice fiecărei zone a ţării, regiei, toate acestea transformând simplul termen de “festival” într-un adevărat carnaval.
 Crăciunul, o sărbătoare sfântă, în care toată familia se reuneşte, o stare de spirit, este cea mai aşteptată atât de adulţi, dar mai ales de cei mici. Bucovina este regiunea unde se respectă cu precizie tradiţiile din perioada Crăciunului şi se spune că nu este altă zonă mai fascinantă în România. Obiceiurile de aici includ organizarea caselor, vetrelor folclorice, cântarea sfintelor colinde, portul popular, sacrificarea porcului, masa de Crăciun, primirea colindătorilor, Steaua, Pluguşorul, Jocul căiuţilor, urşilor, caprei şi multe altele.

Comenteaza

RSS
Positive SSL