Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Andreea Vulcu și Ovidiu Muntean - Jiana Sibiu - Sus îi luna, jos îi noru'

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
8,278 Vizionari

Publicitate

Descriere

Andreea Vulcu și Ovidiu Muntean sunt tinere speranțe ale muzicii populare românești, iar ambii provin din superba zonă a Sibiului.
Sibiul este un oraș cu renume, câștigându-și faima pe bună dreptate. Glasurile de pe acele meleaguri sunt inconfundabile, la fel ca și peisajele mirifice. Nu degeaba a fost aleasă capitală culturală a țării. Sibiul ne-a mai dăruit și Ansamblul “Cindrelul - Junii Sibiului”, iar orașul găzduiește în fiecare an Festivalul Internațional de Folclor “Cântecele Munților”. Această formație va fi întotdeauna pe buzele tuturor, fiindcă este unul dintre cele mai vechi ansambluri de dansuri populare, nu numai din

România, dar și din Europa. Luând ființă în anul 1944, până în prezent au susținut nu mai puțin de 40.000 de spectacole, întorcându-se acasă de fiecare dată cu câte un premiu, de la festivalurile naționale și internaționale. Maestrul Ion Macrea este cel care a pus bazele “Cindrelului”. Inițial, ansamblul era format doar din bărbați, dar pe parcurs li s-au permis și femeilor să participe. Repertoriul este unul pe măsură, ce cuprinde jocuri populare din zona Transilvaniei, Dobrogei, Munteniei, Banatului, Olteniei și Moldovei. Pe lângă toate acestea, mai întâlnim și multe obiceiuri populare, ca de exemplu “Capra”, “Căiuții”, “Călușarii” etc.

Comenteaza

RSS
Positive SSL