Muzica populara - e-neatza.ro

MIOARA VELICU si fratii ADVAHOV - Hora mea Moldoveneasca

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
342 Vizionari

Publicitate

Descriere

Când spui Moldova, spui Mioara Velicu, iar când spui Mioara Velicu, spui ”Hora mea-i moldovinească”. Publicul cunoaște această melodie, fiindcă o cântă alături de îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu.

Iar dacă orchestra este aceea a lui Vasile și Vitalie Advahov, succesul este garantat pe deplin.

Melodia de față este definitorie pentru Moldova: ”Hora mea-i moldovinească, cine-o joacă să traiască, stânga unu, dreapta doi, c-așa-i hora pe la noi”. Hora este moștenire de la înaintași, iar tineretul nu trebuie să uite să joace hora cât trăiește: ”Hai Catrină și-mi arată cum jucai când erai fată”.

Melodia aceasta este poate cea mai cunoscutămelodiedemuzică populară din întreaga Moldovă. Îndrăgita intrepretă de muzică populară Mioara Velicu este aplaudată mereu la scenă deschisă pentru interpretarea sa magistrală.

Într-un interviu la TVR, îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara velicu afirma că ea și-a abordat stilul interpretativ pornind de la premisa căera foarte scundă și la vremea aceea, acustica nu era evoluată. Pentru că era dificil ca să se facă auzită până în spatele sălilor de spectacole, ea a decis să-și facă un stil de interpretare în care să cânte și în același timp să joace, adică să arate publicului ritmul impus de voce.

De atunci, acest stil de joc a rămas ”stilul Mioara Velicu”, dovedind faptul că ”esențele tari se țin în recipiente mici”.

Îndrăgita intrepretă de muzică populară Mioara Velicu face aici echipă cu frații Advahov, ceea ce face ca videoclipul de față să strălucească de două ori, o dată prin interpretarea Mioarei Velicu și a doua oară prin interpretarea orchestrei.

Comenteaza

RSS
Positive SSL