Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mioara Velicu - Cântecul şoferului

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
13,118 Vizionari

Publicitate

Descriere

Înregistrarea de mai sus "Cântecul șoferului" este încărcată pe canalul youtube al casei de discuri Electrecord, înființate în 2016 și dedicată unui secol de muzică românească, după cum declară cei care își propun să readucă în atenția ascultătorilor șlagăre de demult.

Astfel, se regăsesc, pe canalul amintit, secțiuni de muzică ușoară, populară, pop-rock și clasică, alături de alte melodii de petrecere sau de pahar, din perioada nemuritoare a anilor 1920-1990.

Melodia "Cântecul șoferului" este extrasă de pe albumul "Când aud că-i horă-n sat", lansat în 1999, de către binecunoscuta interpretă de muzică populară Mioara Velicu. De pe același album al ei, spicuim și alte titluri interesante, cum ar fi: "Arză-te-ar focul de viață", "Hora de la Prut", "Mi-a venit vremea să mor", "Am primit ieri o scrisoare" sau "Tare-s mândră că-s soldat".

Mioara Velicu este născută în județul Galați și manifestă înclinații artistice, încă de timpuriu, devenind, în jurul vrstei de 20 de ani, solistă a Ansamblului "Rapsodia Dunării" din Galați. Ulterior (1980-1996), se va angaja la Ansamblul Ciocârlia, din București, care aparținea Minsterului de Interne.

Versurile melodiei "Cântecul șoferului" se organizează în jurul supărării trăite de o soție de șofer, care este nemângăiată, în urma soțului - șofer, care pleacă de acasă, exact când femeii îi este mai drag de el. Povestea este prezentată într-un mod amuzant, amintind de cea a femeilor de odinioară, care își vedeau, de multe ori, soții, pentru ultima oară, înainte ca aceștia să plece la război.

Comenteaza

RSS
Positive SSL