Muzica populara - e-neatza.ro

Laura Olteanu & Orchestra Fraților Advahov - FRAȚII ȘI PĂRINȚII MEI

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
613 Vizionari

Publicitate

Descriere

Laura Olteanu este o frumoasă interpretă de muzică populară, ce provine din Bucovina, Gura Humorului. S-a născut într-o familie de instrumentiști, care i-au insuflat dragostea pentru muzică. La doar 12 ani a fugit de acasă pentru a cânta la o nuntă. Deși nimeni nu a observat, deoarece s-a întors chiar înaintea de ivirea zorilor, mama sa s-a întâlnit ziua următoare cu o cunoștință, iar întâmplarea face ca acea cunoștință să fi participat și ea la nuntă, astfel că a lăudat-o pe Laura, iar mamei sale nu-i venea să creadă ce aude. La 15 ani a colaborat fratele și un verișor de-al său, aceasta fiind formația de debut.

Vasile și Vitalie Advahov au absolvit Conservatorul și s-au gândit să își formeze o orchestră din care să facă parte colegi de liceu și cămin. Pentru prima dată, au ieșit pe scena Palatului Național, cei doi frați fiind acompaniați de organist și toboșar. Primăria Municipiului Chișinău le-a acordat titlul de Orchestră municipală. Frații Advahov au colaborat de-a lungul carierei cu nume mari ale muzicii: Delia, Andra, Valentin Sanfira, Petrică Mîțu Stoian, Fuego, Adriana Antoni, Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Anișoara Dabija, Laura Lavric, Zdob și Zdub, Cătălin Josan, Ileana Ciuculete, Doina Sulac etc.

Piele cele mai cunoscute și apreciate ale Fraților Advahov sunt Hangul, Joc Mare, Hora mare, În gară la Leordeni, Hora fetelor, Sârba din căruță, Sârba moldovenilor, Hora staccato.

În 2010 au lansat albumul „Lume, lume, cât de dragă-mi ești”, în colaborare cu Mihai Ciobanu.

Comenteaza

RSS
Positive SSL