Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Delia Barbu și Frații Advahov - Sunt mândruță din Isverna

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
938 Vizionari

Publicitate

Descriere

Faimoasa cântăreață de muzică populară, Delia Barbu, și-a lansat recent cel mai nou videoclip la ultima piesă de pe cel mai recent album, "Sunt mânduță de Isverna", în colaborare cu Frații Advahov.

Pe lângă muzică, îndrăgita solistă din Mehedinți deține o colecție impresionantă de costume populare, fiind o iubitoare a tradițiilor și portului românesc. Isverna, tărâmul de basm despre care cântăreața povestește, este o comună din județul său natal, Mehedinți, cu peisaje diverse, splendide. La doar 7 ani, Delia s-a alăturat grupului școlii și a călătorit prin țară și străinătate, impresionând lumea prin talentul său. A urmat cursurile Școlii Populare de Arte, iar primul festival la care a participat a fost "Ponoare, Ponoare", organizat în Mehedinți, unde a luat locul I. A urmat participarea la cele mai cunoscute evenimente "Festivalul Mamaia", "Festivalul Maria Lătărețu", "Festivalul Doine și balade". La toate artista a reușit să surprindă și a plecat acasă tot cu locul I, în ropote de aplauze.

Orchestra Fraților Advahov, acum cunoscuți în toată lumea, a început oarecum timid. Vasile și Vitalie, cei doi frați fondatori, au absolvit Conservatorul și, datorită spiritului lor vesel, prin prieteniile formate în anii de studiu, la început cântau acompaniați doar de un toboșar și un organist. Ulterior, au fost invitați pe scena Palatului Național, unde publicul a fost impresionat de calitățile vocale, încurajându-i să revină.

Comenteaza

RSS
Positive SSL