Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Cornelia şi Lupu Rednic - Mândruţă cu ochi ca mura - VIDEO - E-neatza.ro

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,887 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cornelia şi Lupu Rednic sunt de departe povestea cea mai frumoasă a muzicii populare românești dăruită de zona maramureșeană, dar nu numai. Cei doi, alcătuiesc un cuplu frumos atât în viața de zi cu zi, cât și pe scenă. Maramureşeni de la mama lor de acasă, cum s-ar spune, get-beget, ei au crescut în mediul folcloric, plin de obiceirile și tradițiile zonei, iubind muzica populară de copii. Lupu a crescut pe Valea Izei, într-o familie minunată, unde a făcut multe năzbâtii, dar a și învățat multe lucrui bune. A călătorit mult prin țară alături de părinți, s-a mutat în Arad, Tulcea, iar în 1992 s-a căsătorit cu Cornelia pe care a cunsocut-o prin intermediul mamei ei. Spre

Publicitate

deosebire de Lupu, Cornelia spune că ea nu a fost așa năzbâtioasă, dar mai comitea și ea căte o năzdrăvănie, cum ar fi furatul ouălor din cuibul găinilor mătușii ei, sau flori de la vecini. Cornelia iubea să îl ajute pe tatăl ei care era mecanic, de aceea știe tot despre acest aspect și își amintește cu drag.
Cei doi sunt un cuplu nu doar extrem de frumos, un exemplu, dar și un cuplu artistic de mare valoare pentru tezaurul românesc. Una din melodiile foarte îndrăgite de cei doi, dar și de publicul acestora este „Mândruță cu ochi ca mura”, de pe albumul cu același nume, lansat în martie 2013.

Publicitate

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL