Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mioara Pitulice - Omule, străinule!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
21,113 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mioara Pitulice este o cântăreață cunoscută de muzică populară din România, reprezentativă pentru zona folclorică muntenească (din sudul țării), zonă în care s-a născut. De altfel, încă înainte de a părăsi țara, ea era supranumită "vocea de aur a Munteniei".

Mioara Pitulice face parte dintr-o generație de artiști care și-au pus amprenta, în mod definitiv, asupra tezaurului folcloric românesc, prin talentul și modul în care au ales să-și folosească vocația, influențând, în mod pozitiv, tot mai mulți tineri care le continuă menirea.

Dintre colegii de breaslă ai artistei, fac parte nemuritorii: Irina Loghin, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu și Maria Tănase (de a cărei voce Mioara Pitulice se apropie foarte mult).

Faptul că, din anii 2000, Mioara Pitulice a ales să trăiască pe tărâm american (Fredericksburg Virginia) nu a oprit-o pe aceasta să revină în țară, pentru a realiza duete memorabile, împreună cu fiica sa, Ruxandra Pitulice.

 

De altfel, videoclipul melodiei de mai sus "Omule, străinule" este încărcat pe canalul youtube al fiicei artistei, Ruxandra Pitulice, și ea la fel de atașată de cântecul și de tradițiile noastre folclorice.

Mesajul cântecului "Omule, strainule" se organizează sub forma unei întrebări retorice: "Omule, străinule/Tu cui spui dorurile?/Când te doare inima/Tu cui spui durerea ta?"

Aceste versuri se impun a fi percepute, în contextul în care se cunoaște aspectul mai puțin important poate pentru unii, și anume, al faptului că unii oameni nu pot trăi decât în libertate absolută. Din aceasta categorie de oameni face parte și artista de origine română Mioara Pitulice, care a ales, tocmai din această dorință, să locuiască pe un pământ destinat spiritelor libere - America.

Comenteaza

RSS
Positive SSL