Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Margareta Clipa - Voie bun-am adunat

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
4,526 Vizionari

Publicitate

Descriere

Margareta Clipa, cu siguranta este una din artistii cei mai recunoscuti ai folclorului, o artista cu grai și voce de aur de pe plaiurile Bucovinei, care a fost cu siguranță predestinată folclorului românesc din prima clipă. Nici nu a trebuit să depună prea mult efort deoarece oamenii au iubit-o din prima clipă!

Puțini sunt cei care știu, că pe lângă cântec și joc, interpreta mai are o mare pasiune și anume una legată tot de tezaurul folcloric românesc: restaurează costume populare autentice vechi!

În anul 1977 obține premiul I la Festivalul „Cântarea României”, iar mai apoi devine membru al  Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Din 1978 pînă în prezent

Margareta a înregistrat mai multe albume cu Orchestra „Ciprian Porumbescu” - dirijor George Sîrbu, Orchestra „Mugurelul” din Chișinău – dirijor Ion Dascăl, Orchestra „Folclor” din Chișinău – dirijor Anatol Golomoz, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros.

Câteva discografii ale Margaretei Clipa ar fi: „Mult mi-i drag unde trăiesc” , „Sînt fată din Grănicești”,„ Vreau să cânt și să iubesc”,„ Doamne-ajută cui iubește”, „Ia te uită, asta-s eu”, „Pentru joc și voie bună”.

Melodia „Voie bun-am adunata fost lansată în iulie 2018 și este o melodie cu siguranță marca Margareta Clipa.

Comenteaza

RSS
Positive SSL