Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Margareta Clipa - Primarul din Cernăuți

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
1,497 Vizionari

Publicitate

Descriere

Margareta Clipa cu siguranță este una dintre artistele de folclor românesc care a fost predestinată muzicii populare încă de când s-a născut.

Margareta Clipa este născută pe meleaguri Bucovinene, în Grăniceşti, judeţul Suceava, într-o familie de oameni muncitori, credincioşi şi iubitori de frumos, cântec, joc și voie bună.

Piesele Margaretei Clipa, sunt pline de viață și fără stare, spun sucevenii în timp ce se bucură de muzica ei.O fire mereu veselă, cu voie bună și zâmbitoare, Margareta a intrat la inima tuturor iubitorilor de muzică populară. Puțini știu, că pe lângă cântec și joc, interpreta mai are o mare pasiune. Tot legată de tezaurul folcloric românesc și anume, restaurează costume populare autentice vechi!

Publicitate

loading...

În anul 1977 obține premiul I la Festivalul „Cântarea României”, iar mai apoi devine membru al  Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Din 1978 pînă în prezent Margareta a înregistrat mai multe albume cu Orchestra „Ciprian Porumbescu” - dirijor George Sîrbu, Orchestra „Mugurelul” din Chișinău – dirijor Ion Dascăl, Orchestra „Folclor” din Chișinău – dirijor Anatol Golomoz, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros.

Câteva discografii ale Margaretei Clipa ar fi: „Mult mi-i drag unde trăiesc” , „Sînt fată din Grănicești”,„ Vreau să cânt și să iubesc”,„ Doamne-ajută cui iubește”, „Ia te uită, asta-s eu”, „Pentru joc și voie bună”.

Melodia „Primarul din Cernăuți”, a fost lansată în iunie 2018 și este o melodie veselă și plină de umor tipic românesc. O recomandăm cu drag tuturor iubitorilor de muzică moldovenească.

Publicitate

Comenteaza

RSS
Positive SSL