Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Margareta Clipa - La nănaş mă duc amu'

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
14,685 Vizionari

Publicitate

Descriere

Margareta Clipa este o interpretă de muzică bucovineană, născută în localitatea Grănicești, județul Suceava (1958), într-o familie de oameni simpli, muncitori și iubitori de frumos, de cântec și joc. De la părinți a moștenit, desigur, pasiunea pentru muzică și petrecere, pe baza căreia și-a clădit o carieră.

Melodia "La nănaș mă duc amu`" este cântată în colaboarare cu orchestra "Lăutarii" din Chișinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Ritmul este extrem de alert, îmbiind la voioșie și voie bună.

Publicitate

loading...

Printre alte cântece lansate de Margareta Clipa, se numără: "Mult mi-i drag unde trăiesc", "Sunt fată din Grănicești", "Hai noroc, măi, oameni buni" și "Pentru joc și voie bună". Aceste melodii și altele, precum și alte informații despre artistă le regăsim și pe site-ul oficial al acesteia: http://www.margaretaclipa.ro.

Versurile imprimă, și ele, accente jucăușe melodiei "Lanănaș mă duc amu`", prin influențele folclorice (motivul nașului și jocul găinii, preluate din ceremonialul de nuntă, specific românesc), amintind (prin simplitatea formulelor și aglomerația de personaje: "lăutarul", "druștele", "nunii", "nănași") de balada populară "Miorița".

Comenteaza

RSS
Positive SSL