Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Margareta Clipa - Zi-i Vasile, zi-i

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
10,910 Vizionari

Publicitate

Descriere

“Zi-i Vasile,zi-i” este o melodie populară de joc, din Bucovina, interpretată de Margareta Clipa.Cântăreața provine din această zonă folclorică minunată care a fost o mare sursă de inspirație în cântecele ei.
Melodia din videoclip este din 1993, înregistrată pe albumul cu același titlu.
O tânără fată de măritat este trimisă de mamai ei la horă în sat, cu condiția să danseze cu badea Ignat, un om înstărit și respectat.
Planurile mamei nu corespund însă cu ale fetei, căreia îi place de Vasile,un tânăr frumos dar modest.Dragostea tinerei învinge teama de fi certată de mama ei, astfel încât până la urmă, fata iese la joc cu Vasile.

Publicitate

loading...

Margareta Clipa a debutat pe scena Festivalului “Cântarea României” în anul 1977, ocazie cu care a fost remarcată de dirijorul George Sârbu de la Ansamblul Folcloric Ciprian Porumbescu din Suceava.
A mai colaborat cu Orchestra „Mugurelul” din Chișinău – dirijor Ion Dascăl, cu Orchestra „Folclor” din Chișinău – dirijor Anatol Golomoz, dar și cu  Orchestra „Lăutarii” din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros.
Repertoriul solistei este destul de bogat iar discografia sa cuprinde cel puțin zece albume: Mult mi-i drag unde trăiesc (1985),Badea cu mustața neagră (1987), Zi-i Vasile, zi-i! (1993), Sunt fată din Grănicești (1998), Vreau să cânt și să iubesc ( 2002), Doamne-ajută cui iubește (2005), Cânt și eu cu "Lăutarii" (2007), Ia te uită, asta-s eu (2010), Hai noroc măi oameni buni (2012) , Pentru joc și voie bună (2016).

Comenteaza

RSS
Positive SSL