Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Margareta Clipa - Eu cu badea nu mai joc

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
4,242 Vizionari

Publicitate

Descriere

Margareta Clipa s-a îndrăgostit de cântec și de folclor încă de mică. Viața pentru Margareta înseamnă să cânte și să ajungă la sufletele celor care o iubesc sau o ascultă. În cîntecele Margaretei putem găsi firescul și simplitatea melosului specific rădăcinilor moștenite de la vechi rapsozi, dar și teme mai actuale izvorâte din propria existență, cuprinzând cu precădere cântecul de dor, de dragoste, de joc, de nuntă, de înstrăinare precum și cântecul bătrânesc.

S-a născut în Bucovina, localitatea Grănicești, județul Suceava, într-o familie de oameni simpli, credincioși și iubitori de frumos, de cântec și joc așa cum numai oamenii satului știu și pot să fie.

Încă din fragedă copilărie i-a plăcut să cânte din cântecele auzite la clăcile din sat, la șezători, la nunți, la hramuri, la serbările de sfârșit de an școlar, iar între anii 1973-1977 apare pe scena Casei de Cultură din Rădăuți, împreună cu Orchestra Populară “Brădulețul” dirijată de Mircea Băncescu.

În anul 1977 obține premiul I la Festivalul „Cântarea României”, iar inspectorul școlar Ioan Paulencu a recomandat-o Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava unde în urma unui concurs a fost admisă și angajată la această prestigioasă instituție.

De curând, în luna iulie, Margareta Clipa a lansat un nou clip și melodie „Eu cu badea nu mai joc” acompaniată fiind de orchestra „Lăutarii” din Chișinău și Maestrul Nicolae Botgros.

Comenteaza

RSS
Positive SSL