Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Margareta Clipa - Măi bădiță, trup subțire

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,820 Vizionari

Publicitate

Descriere

Margareta Clipa, sau artista cu grai și voce de aur a Bucovinei, a fost cu siguranță predestinată folclorului românesc din prima clipă.

Minunata Doamnă a folclorului și scenei bucovinene ne-a cucerit prin naturalețea sa, prin firesc și dedicare. În tot ce a făcut, în fiecare piesă pe care a compus-o, a pus suflet de la prima notă și vers, până la ultima. Puțini știu, că pe lângă cântec și joc, interpreta mai are o mare pasiune. Tot legată de tezaurul folcloric românesc și anume, restaurează costume populare autentice vechi!

În anul 1977 obține premiul I la Festivalul „Cântarea României”, iar mai apoi devine membru al  Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Din 1978 pînă în prezent Margareta a înregistrat mai multe albume cu Orchestra „Ciprian Porumbescu” - dirijor George Sîrbu, Orchestra „Mugurelul” din Chișinău – dirijor Ion Dascăl, Orchestra „Folclor” din Chișinău – dirijor Anatol Golomoz, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros.

Câteva discografii ale Margaretei Clipa ar fi: „Mult mi-i drag unde trăiesc” , „Sînt fată din Grănicești”,„ Vreau să cânt și să iubesc”,„ Doamne-ajută cui iubește”, „Ia te uită, asta-s eu”, „Pentru joc și voie bună”.

Melodia „Măi bădiță trup subțire”, face parte din albumul „Hai noroc măi oameni buni”, pe care l-a lansat în anul 2012.

Comenteaza

RSS
Positive SSL