Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Elena Sima - Veniti frati si surioare

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
3,134 Vizionari

Publicitate

Descriere

Venită cu mai mulţi ani în urmă pe scena muzicii populare, Elena Sima este una dintre îndrăgitele noastre soliste de muzică populară din Moldova.  Aceste locuri pline de căldură umană, de tradiţie şi frumuseţe, ne-au dăruit de-a lungul timpurilor artişti de mare graţie şi calitate umană, dar şi scenică.

Elena s-a născut în Bacău, judeţul Bacău şi a copilărit unde va în comuna Sascut, satul Conţeşti. Cum ştim, satul este leagănul tradiţiilor, al rădăcinilor şi obiceiurilor noastre sfinte strămoşeşti. Astfel, Elena a avut prilejul să cunoască folclorul de mică, să îl îndrăgească şi să îşi dorească să îl ducă mai departe cu drag şi stimă. Şi a reuşit cu talent şi dedicare. Elena Sima a urmat în timp cursurile liceului la Adjud, un alt oraş frumos şi plin de istorie şi frumuseţe, aflat undeva la graniţa cu Bacăul şi Sascutul, iar mai apoi, a urmat facultatea la Universitatea din București fiind licențiată în Psihopedagogie Specială și Asistență Socială, actualmente, Elena, fiind dascăl.  

Elena Sima a dorit să aprofundeze studiul muzical şi astfel, ea a urmat şi a absolvit Școalade Arte din București, specializarea „Canto muzică populară”, unde i-a avut ca profesori pe: Niculina Merceanu,  Aurel Mustățea şi doamna Ana Piuaru.

Elena Sima este mamă a doi băieţi talentaţi şi frumoşi, cu care a înregistrat mai multe videoclipuri şi melodii. Atât ca mamă, dar cât şi ca artist, Elena a dorit mereu să dea mai departe din talentul său şi din dragostea ei necondiţionată pentru muzică, tradiţie şi obiceiuri.  Ea este unul din puţinii artişti care pe lângă interpretare, face tot posibilul să perpetueze tradiţiile şi obiceiurile româneşti tinerelor generaţii.

Deorece, Crăciunul, această sărbătoare sfântă se apropie cu paşi repezi de noi, vă invităm să audiaţi una din minunatele sale colinde, „Veniţi fraţi şi surioare”, colind, pe care îl interpretează alături de băieţii săi, Constantin şi Mihail Sima.

Comenteaza

RSS
Positive SSL