Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Elena Sima - Vreau să-ţi cânt române, frate.

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
11,852 Vizionari

Publicitate

Descriere

Elena Sima este o solistă de muzică populară românească (născută în județul Bacău, comuna Sascut), pasionată de mic copil de tradițiile românești și de valorile spirituale ale neamului din care face parte. Spiritul moldovenesc l-a moștenit, se pare, atât de la colțul de rai în care a văzut lumina zilei, cât și de la părinții săi, doi gospodari care i-au insuflat dorința de a trăi în consonanță cu ideile transmise de milenii, și anume: dragostea și respectul pentru munca cinstită și pentru familie.

Experiența exersării vocii a început-o din copilărie, când era nelipsită de la slujbele bisericești, unde cânta alături de corul bisericii, în strană. Ulterior, după terminarea liceului, se înscrie la Școala de Arte București, specializarea "Canto muzică populară".

Pe lângă cariera artistică (cantă atât muzică folclorică, cât și romanțe), Elena Sima dovedește că are o personalitate puternică și un simț practic deosebit, îndeplinindu-și cu brio și celelalte atribuții din viața cotidiană: rolul de mamă (are doi baieți) și cel de profesor psihopedagog.

 

Videoclipul "Vreau să-ți cânt române, frate" este încărcat pe canalul youtube numit "Sima Robert", pe care se regăsesc melodii oficiale sau alte înregistrări de la evenimente la care a cântat Elena Sima, cât și cântece din palmaresul tradițional românesc. În sensul ultimului aspect amintit, canalul conține melodii îndrăgite ale unor soliști din generația de aur a cântecului folcloric românesc: Irina Loghin, Benone Sinulescu, Maria Tănase, Sofia Vicoveanca, Maria Lătărețu sau Ileana Sărăroiu.

Versurile melodiei de mai sus sunt o compoziție semnată Elena și Robert Sima, aranjamentul muzical îi aparține lui Adrian Grigoraș (dirijorul Orchestrei Radiodifuziunii Române).

Ritmul melodiei este unul situat între stilul romanțat și cel al doinei din folclorul nostru românesc, iar mesajul este unul extrem de autentic, făcându-se apel la creșterea nivelului de conștientizare a rolului avut în ținuturile natale, de către cei ce s-au născut în țară (România).

Comenteaza

RSS
Positive SSL