Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Elena Sima - Poveste de Crăciun

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
2,577 Vizionari

Publicitate

Descriere

Elena Sima este una din tinerele artiste ale folclorului românesc. Ea este născută pe plaiuri moldoveneşti şi anume, în orașul Bacău, judeţul Bacău. Elena a copilărit în Satul Conțești, Comuna Sascut, Județul Bacău, unde inevitabil a făcut cunoştinţă cu tradiţiile, obiceiurile şi folclorul tradiţional, autentic al locului, de care s-a îndrăgostit şi pe care a simţit mereu că vrea să îl ducă mai departe cu cinste şi talent. Ceea ce a şi făcut, Elena fiind absolventa Școlii de Arte din București, specializarea „Canto muzică populară”.

Până acolo însă, Elena va urma liceul în Adjud, judeţul Vrancea și facultatea la Universitatea din București fiind licențiată în Psihopedagogie Specială și Asistență Socială, în prezent activând ca şi profesor.  

La Școala de Arte din București i-a avut ca profesori de-alungul celor 5 ani de studiu pe:  Niculina Merceanu,  Aurel Mustățea şi doamna Ana Piuaru.

Elena activează în prezent ca profesor psihopedagog, deoarece, mereu şi-a dorit să fie alături de copiii şi tinerii, pe care să îi poată îndruma pe un drum frumos şi bun.

 

O altă „meserie” care o caracterizează şi o defineşte ca om, este aceea de mamă şi solistă de muzică populară. Elena are doi băieţi minunaţi şi talentaţi, alături de care interpretează anumite melodii şi colinde, dorind în acest fel să le infuzeze şi lor dragostea de tradiţie şi folclor. Elena Sima este unul din artiştii care a simţit să păstreze tradiţiile, să caute calea de a ajunge la rădăcinile noastre autentice şi să promoveze înțelepciunea tradițiilor, obiceiurilor, portului și cântecului popular românesc.

Deorece, Crăciunul, această sărbătoare sfântă se apropie cu paşi repezi de noi, vă invităm să audiaţi una din minunatele sale colinde, „Poveste de Crăciun”, colind, pe care îl interpretează alături de băieţii săi, Constantin şi Mihail Sima.

Comenteaza

RSS
Positive SSL