Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Angela Similea - Lasă-mă să mai visez

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
8,698 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Ioana Angela Similea este o celebră solistă română (originară din comuna 1 Decembrie, județul Ilfov) de muzică ușoară, care face parte din asa-numita "generație de aur" (1970-1980) a artiștilor români, alături de alte nume precum: Corina Chiriac, Anastasia Lazariuc, Mihaela Runceanu, Daniel Iordăchioaie sau Adrian Daminescu.

Interesul pentru muzică se manifestă, în viața artistei, încă din copilărie, când, deși foarte timidă, obișnuia să fredoneze melodii, în timp ce călătorea cu tramvaiul, spre agasarea mamei sale, care o acompania.

 Cea care și-a pus amprenta asupra orientării muzicale a tinerei soliste de atunci este inegalabila noastră Maria Tănase, artista care a fost supranumită de către public, drept "privighetoarea cântecului românesc".

 De-a lungul carierei, Angela Similea colaborează cu unii dintre cei mai prodigioși compozitori de la noi, cum ar fi: Ion Cristinoiu, Marius Țeicu, Zsolt Kerestely, Temistocle Popa, Florin Bogardo sau George Grigoriu.

 Interpretarea care a constituit un moment decisiv în activitatea solistei este compoziția lui Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin - "Să mori dedragoste rănită" - declarată, în anul 2000 (cu ocazia galei organizate de TVR 2) - "melodia secolului al XX-lea".

 Cântecul "Lasă-mă să mai visez" este un extras de pe albumul "Un roman de iubire într-un albastru infinit", lansat în 1998, la casa de discuri Electrecord, pe al cărei canal youtube îl regăsim încărcat, alături de majoritatea înregistrărilor Angelei Similea, de-a lungul timpului.

 Mesajul cântecului este unul extrem de pozitiv și luminos, fiind menit să îmbie publicul la deschiderea și oportunitățile pe care ni le creează visarea cu ochii deschiși.

Comenteaza

RSS
Positive SSL