Muzica populara - e-neatza.ro

Angela Similea - Iubeste-mă de îți plac asa cum sunt

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
3,223 Vizionari

Publicitate

Descriere

Angela Similea (născută în localitatea1 Decembrie, județul Ilfov) este una dintre solistele care marchează începutul scenei muzicale ușoare românești, alături de alți mari artiști ai anilor 1970, cum ar fi: Aura Urziceanu, Corina Chiriac, Dida Drăgan, Mihai Constantinescu sau Olimpia Panciu.

Artista se simte atrasă de muzică încă din copilărie, când asistă, pentru prima oară, la un concert al marei soliste de muzică populară și ușoară Maria Tănase. Profesorul de muzică din liceu, Marin Teofil o îndrumă spre compozitorul George Grigoriu, cel care o va determina pe tânara Angela Similea să urmeze lecții de canto.

De-a lungul carierei muzicale, solista din județul Ilfov colaborează cu mai mulți compozitori de renume din România acelor timpuri, dintre care îi amintim pe: Ion Cristoiu, Marius Țeicu, Temistocle Popa, Dan Iagnov,Florin Bogardo sau George Grigoriu.

 

Melodia "Iubește-mă de-ți plac așa cum sunt" este un extras de single de pe albumul din 1998 - "Unroman de iubire de un albastru infinit" - apărut la casa de discuri Electrecord, pe al cărei canal de youtube îl regăsim și azi. Pe același album al cântăreței, regăsim și alte mari succese înregistrate în anii `70, cum ar fi: "Să mori de dragoste rănită", "Să te gândești din când în când la mine", "Un albastru infinit", "Îți amintești de mine" sau "Râul din stele".

Mesajul cântecului "Iubește-mă de-ți plac așa cumsunt" este un apel adresat bărbatului iubit, de a o accepta așa cum este pe femeia care îl place, dar încă se comportă copilărește, acest aspect făcând parte din farmecul specific fiecărui scenariu de dragoste, aflată încă în faza de debut.

Comenteaza

RSS
Positive SSL