Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Angela Moldovan - Mi-am făcut bundiță nouă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară Slagăre Vechi Româneşti
5,417 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Angela Moldovan este o cunoscută solistă de muzică populară, originară din Chișinău (Moldova), al cărei debut are loc în 1954, prin interpretarea celebrului cântec "La oglindă" (o compoziție aparținând lui Timotei Popovici, inspirată de versurile poetului George Coșbuc).

Interpreta se dovedește a fi un artist complet, prin discografia bogată (reprezentată pe parcursul a 50 de ani de activitate: 1956-2006) și, mai ales, prin multiplele concerte susținute atât în România, cât și în străinătate (China, Coreea de Nord, Vietnam, Uniunea Sovietică, S.U.A).

 De-a lungul carierei, Angela Moldovan colaborează cu unele dintre cele mai prestigioase orchestre din țară, dintre care sunt de amintit măcar câteva, cum ar fi: Orchestra "Înfrățirea" de la Radio Cluj (dirijată de Ilie Tetrade, 1954), Orchestra "Barbu Lăutaru", din București (1955), Ansamblul "Ciocârlia", din Chișinău(1954-1983) sau Ansamblul  Folcloric "Ciprian Porumbescu", din Suceava.

 Cântecul "Mi-am făcut bundiță nouă" este unul dintre cele mai cunoscute creații interpretate de solista moldoveană, fiind învățat de la bunica sa din Basarabia. Acesta este extras de pe catalogul discografic cu același titlu, editat în 2006, de casa de discuri "Electrecord" (pe al cărei canal youtube se regăsește).

 Pe același catalog amintit anterior, sunt înregistrate și alte melodii din repertoriul folcloric al artistei, dintre care menționăm: "Cine stă posomorâtă", "Mai am un singur dor", "Romanța inimii", "Dorul mă caută pe-acasă" sau "Iubesc cum n-am iubit vreodată".

Comenteaza

RSS
Positive SSL