Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Aura Stoican - Mama ( cover Elena Javelea)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
1,133 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântăreața de muzică populară Aura Stoican oferă în melodia ”Mama” o veritabilă mostră de muzică ușoară, un veritabil imn dedicat mamei. Mama este o temă frecventă a muzicii ușoare românești, publicul apropiind piesa Aurei Stoican de melodiile cu același subiect cântate de artiștii celebri ca Anastasia Lazariuc și Cătălin Crișan.

Versurile ”Cine cu drag te-a legănat, cine în brațe te-a purtat, cine somnul ți-a vegheat......pe cine întâit tu ai strigat... pe lângă ea de frică ai uitat.... ea toată viața și-a jertift pentru copilul ei iubit, rugându-se să fie fericit” reprezintă epopeea eroică a vieții mamei care luptă pentru nașterea și creșterea copilului. De când devine mamă, o femeie nu mai trăiește pentru ea, ci pentru copiii săi. Astfel, mama ”face din noapte zi”, se bucură la succesele copilului și plânge la neîmplinirile și suferințele acestuia.

Dorul, expresie intraductibilă în alte limbi, recunoscută alături de ”doină” (cântată de mamă pentru a-și adormi pruncul în leagăn), drept patromoniu vorbit al UNESCO, este mult mai mare la o mamă decât la o soție sau o iubită.

Artista Aura Stoican are o voce cristalină, deosebită, realizatorii videoclipului reușind să o încadreze perfect în sonorizarea melodiei, asigurată de muzica electronică ale cărei acorduri invită la meditație, la conștientizarea dragostei pe care copiii trebuie să o acorde mamelor, ca răsplată simbolică a suferințelor și eforturilor deosebite pe care o mamă le face pentru copiii săi.

Aura Stoican dă dovadă de o deplină maturitate artistică și de o capacitate deosebită în a evoca, pe calea cântecului, sentimentele mamei.

Comenteaza

RSS
Positive SSL