Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Aura Stoican - Haida, hai, piciorul sus

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
4,956 Vizionari

Publicitate

Descriere

Aura Stoican este o tanara interpreta de muzica populara nascuta în judetul Mehedinti, însa de mai multi ani s-a mutat la Targu-Jiu, datorita pasiunii pentru muzica. Melodiile sale sunt ascultate cu mare drag de toti romanii iubitori de folclor.

Artista nu doar ca este foarte indragita, dar are si un suces deosebit, poate si pentru ca este activa pe pagina sa de facebook unde isi tine fanii la curent cu tot ce se intampla si lanseaza, fiindu-le dedicata si apropiata.

Iar fanii, o pretuiesc si o urmaresc peste tot, fiecare cantec si melodie de a sa, spargand recordul de ascultare pe canalul de youtube.

Aura Stoican vine sa ne demonstreze parca si mai mult radacinile si unicitatea noastra ca neam, prin felul ei de a tine vie memoria locurilor, prin cantecul popular din vatra satului, prin amintirile celor care au însotit-o o vreme in inceputul acestei calatorii prin viata si care ei ii sunt foarte dragi si de care isis aminteste mereu. Locul nasterii sale a fost si va fi mereu sursa sa de inspiratie, dar si sursa de energie atunci cand simte ca trebuie sa se reconecteze cu strabunii si cu ea insasi.

Aura spune despre cantecul mehedintean ca este un cantec cald, cu inflexiuni specifice zonei, pe care nu le poti întelege decat ascultand, ori avand binecuvantarea de a te naste in Muntii Mehedintiului si sa il simti ca parte din fiinta ta.

„Eu aseaman cantecul mehedintean cu cantecul muntilor, cu un curs al apei printre pietre. Doinele si cantecele noastre de ascultare exprima aceste lucruri, insa cantecul mehedintean mai poate fi si foarte iute ,asa cum sunt danturile noastre si sarbele noastre.” Spune frumoasa interpreta in unul din interviurile sale.

Una din melodiile sale de mare succes, lansata anul trecut este si „Haida, hai, piciorul sus!”, o melodie plina de ritm, de frumos, folclor si romanism, care ne ridica de pe scaun pur si simplu si ne trimite acolo, alaturi de artista si ansamblul care o insoteste.

Comenteaza

RSS
Positive SSL