Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Zorile din Galaţi - De ce te-ai dus tăticul meu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
209,066 Vizionari

Publicitate

Descriere

Zorile este o formație de manele (proto-manele) și muzică etno, înființată în 1990, în Galați (în regiunea Moldova din România). Cel care a menținut, se pare, focul aprins, pentru ca povestea acestei formații să continue și azi, este Mitică Blîndu, unul dintre membrii fondatori ai formației.

Având în vedere că, de-a lungul timpului, în formație s-au perindat mai mulți artiști, ale căror nume nu s-au păstrat (din aceasta cauză), este suficientă observația că, în prezent, Zorile din Galați are doi membri: solistul Mitică Blîndu și unicul său fiu, Adrian Blîndu, cel care, la dorința tatălui, îl urmează în carieră și se mândrește cu asta.

Melodia "De ce te-ai dus, tăticul meu?" marchează debutul lui Adrian Blîndu, în formația Zorile, pe cel de-al patrulea material discografic al acesteia. Majoritatea albumelor formației se regăsesc, sub formă de compilații, dintre care amintim:  "Compilație formația Zorile din Galați & Profesional din Tecuci", "Compilație formația Zorile din Galați & Dajoc" sau "Compilație formația Zorile din Galați & Mondial din Brăila".

 

Printre cele mai cunoscute interpretări ale formației gălățene, merită remarcate: "Nevasta m-a blestemat", "Eram mic copil la mama", "Pe părinți m-am supărat", "Stiu că te pierd" sau "Profesoara de franceză (Sună iarăși clopoțelul)".

Videoclipul melodiei "De ce te-ai dus, tăticul meu?" este încărcat, printre altele, și pe canalul youtube al studioului SpirosGalatiOfficial, sub denumirea prescurtată "Tăticul meu". Versurile cântecului exprimă drama trăită de orice copil (în special, de către băieți), care își pierde, prea devreme, tatăl.

Comenteaza

RSS
Positive SSL