Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Zahărul brun versus zaharul alb! Care este mai sănătos?

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant
2,441 Vizionari

Publicitate

Descriere

În acest episod - "Zahărul brun versus zahărul alb! Care este mai sănătos?" - doctorul BogdanIvănescu își propune să cerceteze mitul conform căruia zahărul brun ar fi mai puțin nociv, fiind preferat tot mai mult de către iubitorii dulciurilor.

Se pare că, din punct de vedere al compoziției chimice, ambele tipuri de zahăr (și cel alb, și cel brun) conțin aceleași substanțe: sucroza (adică glucoza + fructoza), diferența dintre ele fiind doar de culoare.

Distanța de culoare dintre cele două tipuri de zahăr este dată de conținutul de melasă (reziduu al procesării zahărului alb, ce conține toate cele trei: sucroza, fructoza ți glucoza) din zahărul brun, spre deosebire de cel alb (mult mai rafinat).

Cu toate acestea, sub aspectul aportului de calorii, se pare că diferența dintre zahărul alb și cel brun este foarte nesemnificativă, astfel încât mitul conform căruia zahărul brun ar fi mai sănătos decât cel alb se dovedește fals.

Comenteaza

RSS
Positive SSL