Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

VOLVO TRUCKS s-a înregistrat pe piața tehnologiei cu o nouă inovației la modelele de autocamioane FH

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
531 Vizionari

Publicitate

Descriere

În anul 2015 firma VOLVO TRUCKS s-a înregistrat pe piața tehnologiei cu o nouă inovației la modelele de autocamioane FH.

Inginerii suedezi au îmbunătătțit considerabil sistemul de direcție la care au făcut câteva modificări de mare efect.

Mecanismul de directie din casetă are acum pinionul de dimensiuni mai mici, în angrenaj cu cremaliera.Ansamblul acesta are ca rezultat o acționare mult mai lină a volanului și cu un efort mai redus.

Inovația se numește Direcția Dinamică Volvo (Volvo Trucks Dynamic Steering) iar șocurile și vibrațiile transmise sistemului de direcție de pe un teren accidentat, de exemplu, se resimt mai
puțin.

Axul volanului este conectat la caseta de directie iar sistemul are și o comandă hidraulică pentru mecanismul din casetă (pinion și cremalieră) reușind să producă mai ușor forța de virare a roților, la stânga sau la dreapta.

Specialiștii au prevăzut și un motor electric asistat electronic, care este montat pe axul volanului. Acesta funcționează în legătură cu comanda hidraulică si este controlat direct de
calculatorul de bord.

Dacă autovehiculul se deplasează cu viteză redusă, motorul electric nu intervine, lăsând comanda hidraulică să acționeze,dar la viteze mari, motorul se activează și va regla direcția automat, în funcție de șocurile, vibrațiile și alte forțe exterioare care intervin asupra direcției.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL