Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Volvo FH 2018 LNG - Volvo Trucks

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
407 Vizionari

Publicitate

Descriere

Din anul 2012, inginerii companiei VOLVO TRUCKS au conceput primul sistem hibrid de alimentare a autocamionelor, astfel încât acestea să aibă ca sursă de combustibil și gazul petrolier lichefiat (GPL) sau biogazul, în afara motorinei.

Principiul tehnologic este următorul: motorina asigură autoaprinderea prin compresia vaporilor în interiorul cilindrilor motorului, iar arderea este întreținută mai departe de GPL (un amestec de hirdrocarburi cu proprietăți asemănătoare combustibilului de tip Diesel) sau de biogaz.

După aprinderea amestecului carburant, vaporii de gaz pătrund în cilindri și preiau funcția de bază, iar alimentarea cu motorină se oprește.

Primul model a fost Volvo FM Methan Diesel, dar tehnologia s-a extins cu succes în 2013 la modelul Volvo FH 2018 LNG din clasa superioară de gabarit și de performanțe având echipate motoare de 460 CP.

Având o instalație de biogaz în dotare, autocamioanele și autotractoarele VOLVO realizează o performanță care contribuie la reducerea poluării mediului.Emisiile de CO2 scad cu până la 70%-90%, comparativ cu un motor Diesel convenţional.

Pentru prima dată în Europa, constructorii de autocamioane au reușit ca alimentarea cu gaz să fie utilizată la autovehiculele pentru aplicaţii de transport mai grele şi pentru distanţe mai lungi.

Compania suedeză Götene Kyltransport este una dintre firmele mari care au testat modelul Volvo Trucks FH 2018 LNG care funcţionează cu gaz metan lichefiat şi motorină.

Comenteaza

RSS
Positive SSL