Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Victor Socaciu - Lasă-mi vara

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
1,948 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Victor Socaciu este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică folk din România (originar din Brașov), al cărui debut este legat de cenaclul "DaciaFelix" (1973) și de un alt nume celebru în domeniu, și anume Mircea Florian.

 Pe acesta din urmă, îl aude pentru prima oară la radio și, apoi, se simte inspirat să compună primele sale cântece: "Trenul", "Ținta" sau "Între bine și rău".

 Abilitățile muzicale sunt moștenite din familie, având în vedere că tatăl său era toboșar, la o casă de cultură pentru muncitori (lucra în uzină), iar mama cânta în corul unui ansamblu foarte mare, din zonă.

 De-a lungul carierei, Victor Socaciu activează în cadrul mai multor cenacluri din țară ("Flacăra", "Serbările Scânteii Tineretului"), susține concerte în țară și în străinătate și colaborează cu Televiziunea Română și cu Radio România Actualități.

 De asemenea, solistul brașovean este creatorul coloanei sonore a mai multor emisiuni de radio și televiziune ("Omul chitară", "Oameni de zăpadă", "Vânare de vânt", "Ne vedem la TVR"), precum și a muzicii unor spectacole de succes ("Tinerețe fără bătrânețe", de Eduard Covali, "Caii liberi" și "Muntele Dragostei").

 Ca o încununare a unei activități de o viață, dedicată promovării civilizației și istoriei românești, celebrul folkist român primește, în 2004, din partea președintelui de atunci, Ion Iliescu, Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler, la categoria B - "Muzică".

 Melodia "Lasă-mi vara..." este un extras de pe albumul cu același titlu, apărut în 2005, sub egida casei de discuri "Electrecord", pe al cărei canal youtube îl regăsim, în întregime, în format digital.

 Pe același album, amintit anterior, se află și alte cântece, interpretate de Victor Socaciu, dintre care sunt de amintit măcar câteva, cum ar fi: "Ultima scrisoare a Don Juanilor", "Cetățean al lumii', "Cămașa cea de rai" sau "Omul chitară".

Comenteaza

RSS
Positive SSL